Únor ve Foxíkovi – vesmír, dinosauři i canisterapie! 🌎 🐾

Uspořádaly jsme masopust 🎭

Únor jsme odstartovaly v Krči a jesličkách Budyšínská tradičním karnevalem, při kterém jsme si užily spoustu soutěží a zábavy. Celé dopoledne bylo plné her, tance a skvělého jídla. Součástí reje byla i přehlídka masek! Masopustní veselice poté dorazila i do školky na Žižkově a do třídy Lištiček!

Podnikly jsme expedici za dinosaury 🦖

Druhý a třetí únorový týden se na Žižkově a v Čimicích nesl ve znamení dinosaurů. Dozvěděly jsme se, kdo dinosauři byli a jak žili. Dělaly jsme pokusy s výbuchem sopky, zahrály si na archeology a vyzkoušely dinosauří tanec. Dinosauři byli také hlavním tématem na angličtině, která probíhala s naší novou lektorkou Ashlyn!

Vesmír nám zamotal celou hlavu 🪐

Konec měsíce se ve třídě Lištiček, Jelenů a Medvědů nesl ve znamení vesmíru! Předškolní děti se naučily úchop tužky, procvičily si nákres grafomotorických tvarů a dozvěděly se, jak třídit odpad! Vesmíru jsme se věnovaly také na Žižkově a v Krči. V centrech aktivit jsme vytvořily zeměkouli a děti se naučily, co udělat pro naši planetu, aby byla stále veselá. Planety ovládly také náš hudební kroužek a kroužek angličtiny!

Veselé tlapky – naši školku navštívili pejsci 🐶

A abychom nezapomněly – děti z Lištiček si užily úžasnou Canisterapii – fenečky Borůvka a Fidorka si děti naprosto získaly. Pan lektor (páníček dvou psích dam) to s dětmi opravdu uměl a naučil je, jak se k pejskům chovat a jak rozumět jejich chování. Nezapomněl ani na odměny pro děti, které nejvíce spolupracovaly.

V únoru jsme také oslavily Valentýna a spoustu narozenin. Už teď se těšíme na březen! V rámci tématických bloků nás čeká například seznamování s různými druhy povolání a dopravních prostředků. 🚒 Chybět nebudou ani divadelní představení nebo Forest Days!